Sunday, April 14, 2013

Media Jalan Raya Malaysia: In My Remains oleh Linkin Park - Satu penghargaan buat wira negara yang terkorban di Lahad Datu dan Semporna / Malaysian Highway Media: In My Remains by Linkin Park - A tribute to the nation's fallen heroes in Lahad Datu and Semporna
Salam sejahtera,

Terlebih dahulu, masih belum terlewat untuk kami di Blog Jalan Raya Malaysia mengucapkan takziah kepada seluruh anggota keluarga bagi pegawai polis dan tentera yang terkorban akibat serangan pengganas di Lahad Datu dan Semporna, Sabah pada Mac 2013. Sesungguhnya pengorbanan mereka yang syahid demi mempertahankan kedaulatan negara daripada dicabuli pengganas pimpinan Jamalul Kiram III, "Sultan Sulu" palsu yang sekadar ingin memuaskan nafsu besarnya untuk menguasai Sabah atas dakwaan yang sebegitu dangkal, amat dihargai seluruh rakyat Malaysia.

Sebagai satu penghargaan kepada wira-wira negara, saya mengambil kesempatan menyertakan satu video klip peminat yang dibuat khusus bagi mengenang jasa mereka. Lagu ini berjudul "In My Remains" oleh Linkin Park, yang merupakan salah satu lagu di dalam album terkini mereka, Living Things (harfiah: Benda Hidup).

Marilah kita sedekahkan Surah al-Fatihah dan Surah Yasin kepada anggota pasukan keselamatan beragama Islam, semoga mereka ditempatkan di kalangan orang-orang yang syahid.

Bagi meringankan beban kewangan anggota keluarga mangsa yang hilang tempat bergantung serta hilang sumber ekonomi keluarga akibat kematian mangsa, marilah kita menyumbang kepada Tabung Wira Lahad Datu Media Prima. Anda boleh menyumbang kepada tabung tersebut melalui nombor akaun Maybank tabung berkenaan iaitu 5142-7133-9000 atas nama "Tabung Wira Lahad Datu Media Prima".

Marilah kita berdoa untuk kesejahteraan dan keamanan Sabah sebagai sebahagian daripada saudara-saudara kita dalam Persekutuan Malaysia!

Amin.

No comments:

Post a Comment